Πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα «Άγχος και τρόποι διαχείρισης»

Εκτύπωση
Ημερομηνία δημοσίευσης

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου και ώρα 18:00, στο χώρο του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα «Άγχος και τρόποι διαχείρισης» από το κέντρο συμβουλευτικής «InterNus» με ομιλητές τον κ. Καργάκη και τους συνεργάτες του, κ. Μήτρο και κα Κονιδάκη, στα πλαίσια των δωρεάν δράσεων που προσφέρει το σχολείο στους μαθητές του και σε επέκταση στην τοπική κοινωνία.

Η ομιλία παρακολουθήθηκε με αμείωτο ενδιαφέρον από το σύνολο των μαθητών του σχολείου, καθώς αναπτύχθηκε το θέμα του άγχους αρκετά εμπεριστατωμένα, τόσο ως προς τις πηγές που ενδεχομένως το προκαλούν, όσο ως προς τα συμπτώματά του σε όλες τις εκφάνσεις (σωματική υγεία, ψυχική υγεία, συμπεριφορά, διαπροσωπικές σχέσεις, εργασία) καθώς και ως προς τα εργαλεία διαχείρισής του.

Το άγχος είναι μια φυσιολογική κατάσταση που όμως ταλαιπωρεί πολύ όταν ξεπερνά τα όρια του λειτουργικού και η ανάγκη να δοθεί η γνώση των εργαλείων αντιμετώπισής του είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ακόμα περισσότερο στις μέρες μας, που η οικονομική κρίση έχει συμβάλει στην αύξηση του μη λειτουργικού άγχους, έχει επιδεινώσει την ψυχολογία και έχει δυσχεράνει τις ανθρώπινες σχέσεις.

Η ομιλία και η συζήτηση στη συνέχεια μεταξύ των ομιλητών και των μαθητών έδωσε την ευκαιρία στους τελευταίους να μάθουν πώς να αποδέχονται το άγχος ως μια φυσιολογική κατάσταση αλλά και να δουν τρόπους για να το διαχειρίζονται και αποδείχθηκε εξαιρετικά χρήσιμη.

ΕΠΑΛ Πλατανιά

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι θα ξεκινήσει να λειτουργεί το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ ΠΛΑΤΑΝΙΑ με ωράριο λειτουργίας 19.00 μ.μ έως 22.30 μ.μ.  Θα στεγαστεί στο Γυμνάσιο Πλατανιά.

Μια ακόμα εκπαιδευτική δομή δημόσιας εκπαίδευσης στο Δήμο μας θα δώσει την δυνατότητα σε κυρίως ενήλικους να αποκτήσουν Απολυτήριο Λυκείου και Πτυχίο στην ειδικότητα που επιθυμούν.

 


©Εσπερινό ΕΠΑγγελματικό Λύκειο Πλατανιά.

Σχεδίαση - Υλοποίηση Ιστότοπου: Τζωρτζάκης Μιχάλης (ΠΕ86).

 

Thursday the 2nd.
Copyright 2020

©