Εκδρομή περιβαλλοντικής ομάδας στο ΚΠΕ Καλαμάτας

Εκτύπωση
Ημερομηνία δημοσίευσης


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η υλοποίηση της εκδρομής της περιβαλλοντικής ομάδας του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά στο ΚΠΕ Καλαμάτας.

Τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας, μας υποδέχτηκαν εγκάρδια, μας φιλοξένησαν σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής και σε ταβέρνα της πόλης. Με ένα άκρως ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες και στο προφίλ των ενηλίκων μαθητών, μας κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον καθ όλη την διάρκεια του διήμερου προγράμματος.

Η Ξενάγηση στην πόλη της Καλαμάτας έγινε με τρόπο βιωματικό και οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν και να επισκεφτούν μνημεία φύσης όπως την Μάνα Ελιά, μοναστήρια με παράδοση στην υφαντική μεταξωτών Καλαματιανών μαντηλιών, αρχαίους ναούς με ιστορική σημασία, καταστήματα και βιοτεχνίες τοπικών παραδοσιακών προϊόντων.

Μετά το τέλος του προγράμματος η εκδρομή συνεχίστηκε στα όμορφα αξιοθέατα της Πελοποννήσου και της Αθήνας.

Οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να επισκεφτούν το όμορφο Γύθειο με τον Πύργο και τον Φάρο του, τα μοναδικά Σπήλαια Δυρού, την Μάνη και την Αερόπολη οπού γιόρταζε τα 200 χρόνια από την πρώτη απελευθερωτική επανάσταση της Ελλάδας. Την σημαντική Αρχαία Μεσσήνη και το μουσείο της, την Αρκαδική Πύλη, τον Μελιγαλά με την μελανή ιστορία του, την όμορφη Πύλο και την παραλία της Βοιδοκοιλιάς, το πολυτελές ξενοδοχείο Costa navarino με τα δυο γήπεδα γκολφ 18 οπών, το Ασκληπιείο της Επιδαύρου και το ξακουστό Αρχαίο θέατρο της οπού μαθητές λυκείου μας απάγγειλαν Αντιγόνη. Την Αθήνα που διοργάνωνε τον 7ο Ημιμαραθώνιο, την Ακρόπολη Αθηνών με το μουσείο της και τα γραφικά σοκάκια Αναφιώτικα κάτω από τον ιερό Βράχο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλλαν στην ομαλή διεξαγωγή του πλούσιου προγράμματος της εκδρομή μας και ιδιαίτερα τον κο Σταύρο Μπένο και τον Ευδόκιμο Φρέγκογλου από το Διάζωμα, τον κο Δημήτρης Κατσίρη και τον οδηγό του Ηλία, εξαίρετους επαγγελματίες του τομέα μεταφορών στον τουρισμό, οπού δεν μας χάλασαν χατίρι, την παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ, τους συνοδούς εκπαιδευτικούς και την ομάδα μαθητών που συμμετείχε.

καλαματα01

καλαματα02

καλαματα03

καλαματα04

kalamata05

kalamata06

kalamata07

kalamata08

kalamata09

kalamata10

kalamata11

kalamata12

kalamata13

kalamata14

kalamata15

kalamata16

kalamata17

kalamata18

kalamata19

kalamata20

kalamata21

kalamata22

kalamata23

kalamata24

Καλωσόρισμα

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του Εσπερινού ΕΠΑγγελματικού Λυκείου του Πλατανιά.

Έχοντας υπόψη ότι το διαδίκτυο έχει καταστεί ένα χρήσιμο και απαραίτητο εργαλείο για κάθε σύγχρονο πολίτη, με πολύ ενθουσιασμό σχεδιάστηκε, για πρώτη χρονιά, η ιστοσελίδα του σχολείου μας.

ΕΠΑΛ Πλατανιά

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι θα ξεκινήσει να λειτουργεί το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ ΠΛΑΤΑΝΙΑ με ωράριο λειτουργίας 19.00 μ.μ έως 22.30 μ.μ.  Θα στεγαστεί στο Γυμνάσιο Πλατανιά.

Μια ακόμα εκπαιδευτική δομή δημόσιας εκπαίδευσης στο Δήμο μας θα δώσει την δυνατότητα σε κυρίως ενήλικους να αποκτήσουν Απολυτήριο Λυκείου και Πτυχίο στην ειδικότητα που επιθυμούν.

 


©Εσπερινό ΕΠΑγγελματικό Λύκειο Πλατανιά.

Σχεδίαση - Υλοποίηση Ιστότοπου: Τζωρτζάκης Μιχάλης (ΠΕ20).

 

Monday the 26th.
Copyright 2017

©